fbpx

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ

Семеен хотел Villa Santa Maria е разположен в Западни Родопи, на брега на язовир Батак, местност Цигов чарк. Построен в елегантен родопски стил, той е идеалното място да отдъхнете сред девствена природа и невероятни пейзажи. Само на 140 км от София и 66 км от Пловдив, ще попаднете в райско кътче, заобиколено от борова гора и с неповторима гледка от всички стаи към язовир Батак и атрактивния му остров. Преобладаващата борова гора произвежда фитонциди, които правят въздуха особено здравословен за хора, страдащи от алергии и заболявания на горните дихателни пътища. Съчетаването на боровите фитонциди с рядко срещана отрицателна йонизация на въздуха създават условия за бързи възстановителни процеси в организма.

В близост са най-добрите български дивечовъдни бази и ловни стопанства, където любителите на ловния туризъм ще се насладят на лова на благороден елен, глухар, муфлон, дива свиня и хищници, а във водите на язовира можете да уловите шаран, толстолоб, бяла риба, сом, костур, червеноперка. Девствената природа на Баташка планина е подходяща за фотосафари и велотуризъм.

Удоволствие е да го откриеш, наслада да го изживееш.

Вкусната домашно приготвена органична храна, уютният интериор правят хотелчето подходящо за туризъм през всеки сезон от годината.